Ha Ön viszonteladó, kereskedő, kérem regisztráljon és beállítjuk vevő csoportját. Sütiket is használunk Rendben!
Termékek Menü

Üvegkorlát

 

Az üvegkorlát elegáns, hangulatos, nem fogja le a kilátást. Lehet

  • Alsó sínes üvegkorlát
  • Pontmegfogásos üvegkorlát
  • Oszlopos (klasszikus) üvegkorlát

 

 

Rendezés:
Nézet:
Az üveg felhasználás legbiztonságosabb módja.
Vállalkozásunk fő profilja.
Modern megjelenés, oszlopok és kapaszkodó nélkül készül, ezért tökéletes átláthatóságot biztosít.
A ragasztott üveg kettő vagy több üveg összeragasztása. 
Az üvegkorlátoknál az oszlopos kialakítás legelterjedtebb módozat, mert tartós, megbízható és kedvező az ár-érték aránya. Az üvegkorlátoknál az üvegek rögzítésére acélszerkezetet használnak, mely a legváltozatosabb formákban található meg. Az acéloszlopok között fix rögzítőelemek tartják az üvegfelületet. Az oszlopok és a fix rögzítő elemek is fényes vagy szálcsiszolt rozsdamentes anyagból készülnek és egyben a legnépszerűbb, hiszen ennek a típusnak az  árfekvése a legkedvezőbb és szemet gyönyörködtető így a korlát. A legnépszerűbb típus ez a lakosság körében.

Az oszlopok távolsága  a beépítési körülmények és az egyéni igényel alakítják, ez általában 500-1600 mm között változhat. A felhasznált alapanyag igénynek megfelelően lehet: ragasztott biztonsági üveg, edzett üveg vagy edzett-ragasztott biztonsági üveg alapanyag. Furattal történő rögzítés esetén, az üvegkorlát minden esetben edzett üvegből készül.

Az oszloptávolság meghatározásához fontos a fix megfogó elemek típusa, illetve az alkalmazott üveg fajtája. Kisebb korlátoszlop távolságoknál,  ha a fix megfogó elem szorító elven rögzít, akkor elegendő egyszerű ragasztott biztonsági üveg, nagyobb oszloptávolságnál, illetve furaton keresztül rögzítő fix megfogó elemeknél előfeszített vagy edzett ragasztott üvegtáblák alkalmazása szükséges. Könnyen és gyorsan takarítható, mint egy ablak felülete.
 
Az alsó sínes üvegkorlát , az un. öntartó megoldással rögzített rozsdamentes acéloszlopok nélküli megoldással készült. Az üveg átveszi a tartószerkezet szerepét. Ilyenkor edzett, vagy edzett ragasztott üvegelemek beépítése szükséges. Statikailag méretezett megoldás segít akár nagyobb fesztávolságok is kialakításánál.

A korlátok a födém tartóbetonjához kerül rögzítésre egy alumínium, vagy egy U alakú acél sín födémre szerelésével, amibe beültetésre került az üveglap.   Az üveg U sínbe történő megfogatása speciális eljárással történik. Pl.: a rögzítés műanyag ékeléssel, vagy ragasztással, illetve a kettő kombinációjával fogatják meg. A ragasztásnál speciális ragasztóanyagot használnak, ami nem lép kémiai reakcióba a ragasztott biztonsági üveg fóliájával. Az üvegkorlát függőleges síkjának beállításánál nagyon szakszerűen, pontosan kell dolgozni.