Ha Ön viszonteladó, kereskedő, kérem regisztráljon és beállítjuk vevő csoportját. Sütiket is használunk Rendben!
Termékek Menü

Savmaratott üveg

A savmaratott üveg esetében a mintázatot savmaratással alakítják ki, mely ezáltal elegáns és exkluzív üvegtípus. Az üveg, maratással történő megmunkálását, formázását a XIX. század elején dolgozták ki, és napjainkra ez az eljárás már egy letisztult, jól bevált módszerré fejlődött.

Kémiai eljárás során marják meg az üveg felületét, ami a sav üvegoldó tulajdonságaitól függően, valamilyen módon és mértékben elhomályosodik.

Az üvegek 4 mm vastagságban és számtalan mintázatban elérhetőek. Ez az eljárás remekül használható dekorációs célokra is, hiszen bármilyen mintázat kialakítására lehetőséget nyújt.

Leírás

A savmaratott üveg esetében a mintázatot savmaratással alakítják ki. Nagyon elegáns és exkluzív üvegtípus, amit egy török gyártótól szerzünk be. Az üveg, maratással történő megmunkálása, formázása történelmi múltra tekint vissza. Tudjuk, hogy az alapvető módszereit a XIX. század elején dolgozták ki, és napjainkra ez az eljárás már egy letisztult, jól bevált módszerré fejlődött.

Egy kémiai eljárás során marják meg az üveg felületét, ami az éppen alkalmazott savtól függően, valamilyen módon és mértékben elhomályosodik. Az eljárás lényegét az egyes savak (pl. hidrogén fluorid, foszforsav, folsav) üvegoldó tulajdonsága képezi.

Hidrogén fluorid alkalmazásánál az alábbiak szerint történik a kémiai folyamat: SiO2+4HF=SiF+2H2O

A savval történő kezelés üveg homályosítására szolgál, vagyis az átlátszóság mértékét csökkenti, akár teljesen átláthatatlanná téve, mégis fényáteresztőnek hagyva az üveget. Ebből adódóan elsősorban üvegajtók készítésnél, üveg térelválasztók, valamint üveg zuhanykabinok készítésénél alkalmazzák előszeretettel.

Az üvegek 4 mm vastagságban és számtalan mintázatban elérhetőek. Ügyfélszolgálatunkon és bemutatótermünkben elérhetőek a savval kezelt üvegek mintái. Ez az eljárás, a mattírozott üvegek kategóriájában, azért tudott nagy népszerűségre szert tenni  a homokfújt üvegek rovására, mert szebb esztétikai megjelenése mellett a tisztíthatósági szempontoknak is jobban megfelel, míg ez a homokfújt üvegekről nem mondható el. Ez az eljárás remekül használható dekorációs célokra is, hiszen bármilyen mintázat kialakítására lehetőséget nyújt.

Kérjen ajánlatot az alábbi űrlapon!

Termék címkék: dekor üveg, savmaratott üveg