Ha Ön viszonteladó, kereskedő, kérem regisztráljon és beállítjuk vevő csoportját. Sütiket is használunk Rendben!
Termékek Menü
pontmegfogasos uvegkorlat Katt rá a felnagyításhoz

Pontmegfogásos Üvegkorlát

Modern megjelenés, oszlopok és kapaszkodó nélkül készül, ezért tökéletes átláthatóságot biztosít.

Leírás

Mivel az üvegelemeket csak néhány ponton rögzítik. Az üvegkorlát jobbára láthatatlan. Mint a benti térben ,mint kint egyaránt. Bent úgy ad biztonságot, hogy nem veszi el a fényt, nem zavarja a látványt semmivel, még egyszerű oszlopokkal sem. Egy beltéri lépcső korlátjaként nem választja le a lépcsőt, hanem a helyiség díszévé avatja azt. 

A pontmegfogásos üvegkorlát a másik öntartó rögzítési módja az üveglapoknak, ami rendkívül elegáns megjelenítést biztosít. 


Nincsenek oszlopok, akadálytalan a kilátás és a beáramló fény útja egyaránt. Ezt a rögzítési rendszert  akkor ajánljuk, ha valaki a légiességet tartja elsődleges szempontnak.

Az üveglapokat furatokon keresztül rögzítjük a födémhez. 

Az üveglapok megfogatásához általában 50-60 mm átmérőjű szorítótárcsákat használunk. Az korlát merev tartása érdekében a rögzítési pontokat függőlegesen egymástól legalább 12-15 cm távolságra kell elhelyezni,  vízszintes irányba pedig a 60-70 cm távolság a javasolt osztásköz. 

Az üveghasználat tekintetében  minimum előírás a 8 + 8 mm-es edzett ragasztott biztonsági üveg! Ez a vastagság garantálja, hogy nagyobb fizikai hatással sem lehet a korlátot meggyengíteni, illetve eltörni.

A szabályosan kialakított rendszert emberi erővel, rendeltetés szerű használat közben, eltörni lehetetlen, így maximális biztonságot nyújt mindenkinek. Ennél a rögzítési módnál kizárólag edzett-ragasztott üvegeket alkalmazhatunk így akár nagyobb felületek is bátran képezhetőek vele.