Ha Ön viszonteladó, kereskedő, kérem regisztráljon és beállítjuk vevő csoportját. Sütiket is használunk Rendben!
Termékek Menü

Pontmegfogásos Üvegkorlát

Modern megjelenés, oszlopok és kapaszkodó nélkül készül, ezért tökéletes átláthatóságot biztosít.

Leírás

Mivel az üvegelemeket csak néhány ponton rögzítik. Az üvegkorlát jobbára láthatatlan. Mint a benti térben ,mint kint egyaránt. Bent úgy ad biztonságot, hogy nem veszi el a fényt, nem zavarja a látványt semmivel, még egyszerű oszlopokkal sem. Egy beltéri lépcső korlátjaként nem választja le a lépcsőt, hanem a helyiség díszévé avatja azt. 

A pontmegfogásos üvegkorlát a másik öntartó rögzítési módja az üveglapoknak, ami rendkívül elegáns megjelenítést biztosít. 


Nincsenek oszlopok, akadálytalan a kilátás és a beáramló fény útja egyaránt. Ezt a rögzítési rendszert  akkor ajánljuk, ha valaki a légiességet tartja elsődleges szempontnak.

Az üveglapokat furatokon keresztül rögzítjük a födémhez. 

Az üveglapok megfogatásához általában 50-60 mm átmérőjű szorítótárcsákat használunk. Az korlát merev tartása érdekében a rögzítési pontokat függőlegesen egymástól legalább 12-15 cm távolságra kell elhelyezni,  vízszintes irányba pedig a 60-70 cm távolság a javasolt osztásköz. 

Az üveghasználat tekintetében  minimum előírás a 8 + 8 mm-es edzett ragasztott biztonsági üveg! Ez a vastagság garantálja, hogy nagyobb fizikai hatással sem lehet a korlátot meggyengíteni, illetve eltörni.

A szabályosan kialakított rendszert emberi erővel, rendeltetés szerű használat közben, eltörni lehetetlen, így maximális biztonságot nyújt mindenkinek. Ennél a rögzítési módnál kizárólag edzett-ragasztott üvegeket alkalmazhatunk így akár nagyobb felületek is bátran képezhetőek vele.