Ha Ön viszonteladó, kereskedő, kérem regisztráljon és beállítjuk vevő csoportját. Sütiket is használunk Rendben!
Termékek Menü

Napvédő Üveg

Hő és napvédelem

Anyagában színezett üvegekből készült üvegszerkezet (parsol zöld, bronz, szürke, kék)
Reflexiós üvegekből készült üvegszerkezet (stopsol clear, stopsol green, stopsol super silver)
Félkemény típusú üvegekből készült üvegszerkezet (Sunguard clear 32/52/67)
Multifunkcionális üvegek felhasználásával készült üvegszerkezetek (Szuper-neutrális típusok)
 
Jellemző napvédő üvegek 
Anyagukban színezet abszorpciós üvegek
Keményfém bevonattal készült reflexiós üvegek
Félkemény bevonattal készült napvédő üvegek
Multifunkcionális bevonattal ellátott napvédő üvegek.

Leírás

A napvédő üveg előfordulása a korszerű építészeti megoldások, trendek sajátossága, mivel egyre nagyobb üvegfelületek kialakítására kerül sor. Így nem csak a hővédelem lehet fontos szempont,de a megfelelő napvédelem biztosítása is.
A nap elleni védelmet biztosító üvegszerkezetek megakadályozzák, illetve csökkentik a belső térnek a napsugárzás hatására bekövetkező túlzott felmelegedését, melynek alapvető jelentősége van a légkondicionált épületeknél. Egy adott légtér klimatizálására fordított energiafelhasználás, akár négyszerese is lehet az ugyanezen légtér fűtésére fordított energiának! Ez pedig riasztóan kedvezőtlen mértékben befolyásolhatja, egyrészt az adott terület üzemeltetési költségeit, másrészt a többszörös energiafelhasználás miatt, a környezet káros terhelését!

Hő, zaj és napvédelem a homlokzatépítésben

A modern építészetben az üveghomlokzatok egy egész irányzat meghatározó elemévé váltak, sajátos karaktert kölcsönözve ezzel az épületnek. A légies megjelenés mellett az üveg átvette a hagyományos építőanyagok funkcióját is. Ez a szerepváltás tette szükségessé, hogy az üveggyártó cégek modern, úgynevezett multifunkcionális bevonatokkal ellátott üvegtípusokat fejlesszenek ki. A korszerű, nagy szelektivitású lágyfémbevonatok már nagy mennyiségű természetes fény átáramlását teszik lehetővé, ezzel megakadályozva, a belső területek felmelegedését. Ennek köszönhetően a klimatizálási és a világítási költségek redukálódnak, de a téli időszakban a hőszigetelő funkció is biztosított. Tehát egy gépészetileg jól megtervezett homlokzat biztosítja az effektív nyári hővédelmet, a kiváló téli hőszigetelést, és a nagy fényáteresztő képesség csökkenti az épület üzemeltetési költségeit.