Ha Ön viszonteladó, kereskedő, kérem regisztráljon és beállítjuk vevő csoportját. Sütiket is használunk Rendben!
Termékek Menü

Hőszigetelt üveg


A jó minőségű hőszigetelt üveg legfőbb jellemzője az, hogy a gyártási technológiák fejlődésével kettő vagy három rétegű ablaküveg készül, amely azonban mégis egy építőelemet jelent.  Napi gyártási kapacitásunk: 200 m2

Hőszigetelés

 • Hagyományos hőszigetelő üvegszerkezetek (ug=2,8 W/m2K)
 • Fokozott hőszigetelő üvegszerkezetek (ug=1,4 W/m2K)
 • Argon gázzal töltött fokozott hőszigetelő üvegszerkezetek (ug=1,1W/m2K)
 • Háromrétegű, argongázzal töltött fokozott hőszigetelő üvegszerkezetek (ug=0,85 W/m2K)

Leírás


A legfontosabb hőszigetelési jellemző az "u" érték (korábban "k" érték), amely az üvegfelületen vagy az ablakszerkezeten jelentkező hőveszteséget mutatja.

 • Ha ez az adat u érték 1,1 W/m2K, ez azt jelenti, hogy jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkező üveget választottunk, hiszen a hőveszteség mértéke 10 Kelvin fok benti-kinti hőmérséklet különbség esetén sem haladja meg az 1,2 Wattot négyzetméterenként.


A fűtött helyiségek hőveszteségének csökkentése minden lakás- és háztulajdonos álma. A minőségi üveges munka a nyílászárókat új szintre emeli: pozitívan járulnak hozzá a lakás hőszigeteléséhez.

Ma már az üvegezett nyílászárók is komoly szerepet játszanak a megfelelő hőszigetelés kialakításában. Ezt az ablaktáblák megduplázásával, illetve megtriplázásával érik el, és azzal a technológiával, amelyik a két vagy három üvegtáblát egyetlen rendszerré fogja össze.

 • Hála ezeknek a legújabb technológiájú üvegszerkezeteknek, a hőveszteség mértéke még 10 Kelvin-fok hőmérsékleteltérés esetében sem haladhatja meg az 1,2 Wattot.

Mit tehet egy üveges a jobb hőszigetelés érdekében?

Komoly tapasztalatunk van hőszigetelt üveg gyártásában. Az alábbi üvegszerkezetek gyártásával foglalkozunk:

 • Hagyományos hőszigetelő üvegszerkezetek (ug=2,8 W/m2K)

 • Fokozott hőszigetelő üvegszerkezetek (ug=1,4 W/m2K)

 • Argongázzal töltött fokozott hőszigetelő üvegszerkezetek (ug=1,1 W/m2K)

 • Háromrétegű, argongázzal töltött fokozott hőszigetelő üvegszerkezetek (ug=0,85 W/m2K)

A fokozott hőszigetelő üvegszerkezetek esetében az épület belseje felé néző üveg speciális lágyfém-bevonattal, úgynevezett Low-E bevonattal van ellátva. A jobb hőszigetelő eredmény érdekében a köztes tereket fel lehet tölteni argongázzal, az argon ugyanis rossz hővezető.

 • Az üvegszerkezetek rendelhetők szabványméretekben és egyedi méretben is, akár teljes nappali falat le tudunk gyártani egyetlen hőszigetelő rendszerként.

Az öngyújtó-teszt

Honnan lehet tudni, hogy valóban fokozottan hőszigetelt üveggel van dolgunk? Erre egy egyszerű kísérlet azonnal választ ad. Nincs szükség másra, csak egy öngyújtóra.

Az öngyújtót meggyújtva az ablak elé állunk úgy, hogy az üvegben tükröződő lángot kicsit oldalról lássuk (és ne szemből). A szerkezetbe foglalt üveglapok fénytörésének következtében 4 visszatükrözött lángot fogunk látni. Ha a 4 láng azonos színű, akkor hiányzik az üvegről a hővisszaverő bevonat, vagyis nem fokozott hőszigetelésű ablakkal van dolgunk.

Ha az ablak fokozott hőszigetelésű, akkor a kívülről számolva harmadik láng színe eltérő lesz: általában sötétebb, vörösebb.

Speciális hőszigetelési elvárások? Legyen az üveges a kiindulópont!

A hagyományos, nem hőszigetelő üvegből készült nyílászárók mellett a fűtésre fordított energia 15-20%-a is pocsékba mehet. Hőszigetelt üveggel nemcsak több pénz marad a zsebében, de nő a komfortérzet is. A lágyfémbevonatos üvegszerkezetek belső oldala meleg marad, így nem csap meg a hideg valahányszor az ablak elé állunk.

Tegye nyílászáróit hőszigeteltté! Bízza az üveges munkát ránk! Kérjen ajánlatot az alábbi űrlapon!