Ha Ön viszonteladó, kereskedő, kérem regisztráljon és beállítjuk vevő csoportját. Sütiket is használunk Rendben!
Termékek Menü

Csökkentett veszteség? Az automatizált üvegszabászat előnyei

Az automatizált üvegszabászat gyorsabb és pontosabb, mint a kézi üvegvágás. Kevesebb veszteség, kevesebb selejt és könnyebb feldolgozás. Miliméteres pontosság.

Leírás

Az üvegszabászat az üveg megmunkálásának első fázisa. Az üvegtáblák vágása hagyományos módon kézzel történik. Görgős vagy gyémánthegyű vágóval egy hajszálrepedést hoznak létre az üveg felületén, amelynek mentén az üvegtáblát szétválasztják. A manuális üvegvágás hátrányai a viszonylag alacsony minőségű, egyenetlen törési felület (mikrorepedések, forgácsolás) és a pontosság hiánya. Időigényes folyamatok egész sorára (csiszolás, maszkolás, maratás) van szükség ahhoz, hogy a végeredmény tökéletes legyen.

 

Az üveglapok feldarabolásának hatékonyságát jelentős mértékben növelni lehet üveglapszabászgépek segítségével. Üveggyárunkban Lisec és Bottero félautomata és automata üveglapszabászgépeket használunk, melyek lehetővé teszik a nagy, ún. jumbó üvegtáblák (600 x 321 cm) darabolását is. Hogyan mozgatjuk ezeket a hatalmas üvegtáblákat? A rendelkezésünkre álló Bohle Veribor lyoszta segítségével: ez a 2 vagy 3 fejes vákuumos emelő helyezi megfelelő pozícióba, és teszi feldolgozhatóvá a jumbó üvegeket.

 

Melyek a gépesített üvegszabászat előnyei?

  • az ipari gyémántfejes vágónak köszönhetően gyorsabb és pontosabb mint a kézi üvegszabászat
  • kevesebb veszteség: a kézi vágásra jellemző 20-30%-os szabászati veszteség itt 2-3%-ra redukálódik
  • könnyebb feldolgozás: a milliméteres pontosságú vágásnak köszönhetően egyszerűbb a további feldolgozás
  • kevesebb selejt
 

A milliméteres pontosságú üvegszabászatot egy optimalizáló program segítségével lehet megvalósítani. A minőség +/-0,15 mm pontosságot jelent, ami garantálja, hogy a maximumot tudjuk kihozni az alapanyagból.

 

Üvegszabászat az Üvegkalmárnál: mit nyer Ön?

 

Partnereink az üveg gyártásának és megmunkálásának összes fázisát megtalálják egyetlen helyen: üvegszabászat, üvegcsiszolás, fazettázás, mattírozás, savmaratás. Saját edzőkemencénknek és laminálónknak köszönhetően a síküvegen kívül edzett és laminált üveget is elő tudunk állítani, illetve különleges üvegszerkezeteket, például hőszigetelő üveget.

 

Egyedi formájú üvegre van szüksége?

Egyedi, alakos üvegekhez többszáz formasablon van az üveglapszabászgép könyvtárában. A gép lézeres technológiájú letapogatóval méri fel az üveget, így tökéletesen tudja követni a kiválasztott formát. Természetesen egyedi formák is kérhetőek.

 

Az egyedi méretek sem jelentenek akadályt. További nyereség, hogy nincs szükség közvetítő harmadik félre, mert egyenesen a gyártótól szerezheti be az üveget – a legjobb áron, a legjobb határidővel.

 

Európa vezető üveggyáraiból rendelne üvegtermékeket? Garantáljuk a legalacsonyabb hazai árat! Mivel évtizedes szakmai múltunk során kapcsolatba kerültünk a legnagyobb gyártókkal, termékeiket kamiontételben hozzuk. A nagy tételek pedig kézenfogva járnak az alacsonyabb árakkal. Ha Ön igazolni tudja (akár árajánlattal), hogy az adott terméket olcsóbban be tudja szerezni itthon más forrásból, mi hozzáigazítjuk az árunkat az Önéhez!

 

Vállaljuk minden üvegtermék pontos méretre szabását. A milliméteres pontosságú üvegszabászat árairól itt kérhet információt: