Ha Ön viszonteladó, kereskedő, kérem regisztráljon és beállítjuk vevő csoportját. Sütiket is használunk Rendben!
Termékek Menü

Üvegajtó, üveg tolóajtó

Az üvegajtó, vagy üveg tolóajtó keret nélkül, edzett üvegből egyre népszerűbb eleme az építészetnek. Mind beltérben, mind kültérben egyre többet találkozhatunk velük. Jellemzően 8 vagy 10 mm vastagságú üvegből készülnek leginkább víztiszta és savmart kivitelben, de elkészíthetőek egyedi színekben, illetve a megrendelői igények szerint szinte bármilyen mintázattal.
 
Elkészíthető egy, illetve kétszárnyú kivitelben, valamint tolóajtóként. Fényáteresztő képessége és esztétikus megjelenése mellett nagyon praktikus választás az egyszerű tisztíthatóság és tisztántartás szempontjai miatt is.

Leírás


A beltéri üvegajtó lakótéren belül választja el helyiségeinket egymástól.

Beltéri dekorációként egyre többen használják az üveg ajtót. Esztétikus megjelenésű, de praktikuma, fényáteresztő képessége is növeli az üvegajtó népszerűségét.

A lakberendezők is nagyon kedvelik őket, mert átláthatóvá, világossá teszik a tereket. Változatos felületkialakítással pedig számos lakberendezési lehetőséget rejtenek magukban. A fényáteresztő képesség mellett a megfelelő zajcsökkentő képesség, a számtalan szín és mintalehetőség is fontos szempont, amiért a beltéri üvegajtókat egyre többen választják otthonaikba.

Akár meglévő beltéri ajtót is lehetséges esztétikus üvegajtóra cserélni. Egyedi méretekben a régi tokra, vagy tok nélkül is szerelhető, a kivitelezés bontást nem igényel. A helyszíni felmérés szinte minden esetben szükséges, így tudunk pontos javaslatot tenni a kivitelezhetőséggel és a műszaki kérdésekkel kapcsolatban.

Számtalan szín és mintalehetőség is van. Ahhoz, hogy hosszú távon is megbízhatóan, jól működjenek ajtói, nagy gondot fordítanunk a rozsdamentes vasalatok kiválasztására.


Az üveg tolóajtó elsősorban olyan helyeken praktikus megoldás, ahol a helyszín nem teszi lehetővé az üvegajtó nyitását. 

Ez egy rendkívül helytakarékos megoldás, és a vezetősín nem csúfítja a padlóburkolatot. A tolóajtó egy különleges belsőépítészeti megoldás, mely révén egyszerűen tudunk egymástól tereket elválasztani, úgy hogy valójában azok egy térnek  látszanak. Egy-egy szárnya akár 3 m széles és 2, 6 m magas is lehet.

Jellemzően egy felső sínes rögzítésű pályán speciálisan kiképzett gördülő kocsis berendezések, rozsdamentes vasalatok teszik lehetővé az ajtólapok mozgatását. Alsó sín nem szükséges, így a padló résznél akadálytalan maradhat a közlekedés. A megbízható, hosszú távú működtetés biztosítása céljából csak a legjobb minőségű szerelvények, rozsdamentes vasalatok kerülnek beépítésre. Kivitelezhető egy, vagy kétszárnyú, illetve egy, vagy két irányba tolható megoldással.

Speciális szerkezetek felhasználásával a tolóajtó fix üveggel is kombinálható így nagyobb nyílások lefedésére is alkalmas. A tolóajtók mozgatása az üvegre szerelt süllyesztett, vagy az üveg síkjából kiálló kézfogókkal történik, a zárhatósága az üvegajtó aljára szerelt padlózárral könnyen megoldható. A falon futó üveg tolóajtó készülhet látszó vasalattal, karnisos kivitelben, átjáró tokkal, vagy akár tok nélkül is.

Egyedi üveg tolóajtó sok színben, vagy mintázattal elkészíthető, így lesz valóban egyedi a megjelenés. Az üvegajtók nem csak nagy fényáteresztő képességüknek, de elegáns megjelenésüknek köszönhetően is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a modernebb lakásokban és irodákban, mert egyesítik az üvegajtók és a tolóajtók előnyeit.

Mennyi hasznos hely takarítható meg üveg tolóajtó alkalmazásával a nyíló ajtókhoz képest?

  • A hagyományosan nyíló ajtókhoz képest a tolóajtó minden lakótérben előnyösebb. A falban futó tolóajtók alkalmazásával több mint 8% extra helyet szabadíthatunk fel. Ez például egy 100 m2-es lakás esetében kb. 8 m2-t jelent.

Kétszárnyú üvegajtó beépítése ott lehet érdekes ahol szélesebb falnyílások esetén a teljes felületet ajtóval kívánják kivitelezni.

A hatalmas üvegfelület igen látványos és különleges megjelenést biztosíthat. Ajtócsere során itt is maradhat a régi tok, a kivitelezés bontást nem igényel. Alkalmazhatunk oldalsó zsanérokat, vagy alsó-felső forgáspontokat. A kétszárnyú annyiban különbözik az egyszárnyútól, hogy a második üvegajtó szárnyra felhelyezésre kerül egy zárnyelv fogadó rész is. Rendelhetők zárható kivitelben is, továbbá kialakítható kilinccsel, toló pajzzsal, vagy gombbal, figyelembe véve az egyéni elképzeléseket és igényeket.

Nem igényel speciális tisztítást, egyszerű üveg/tükör/ablaktisztító folyadékkal befújjuk, majd száraz papírtörlővel letöröljük. A matt üvegajtók anyaga minden esetben savmart üveg. Mivel nem kerül beépítésre  alsó vezetősín, így könnyen tisztítható marad a padló is. Az üvegajtó tökéletes rögzítéséről a felső, vagy oldalsó felfüggesztés gondoskodik, mely vasalatok (rozsdamentes vasalatok) kiválasztása igen fontos az ajtók hosszú távú megbízható működtetése szempontjából.

Az ajtók üvegfelülete lehet víztiszta, savmart, anyagában színezett bronz, szürke zöld, illetve akár kék üveg is. Illetve kivitelezhető egyedileg fóliázott, dekorfóliázott, egyedi mintával savmart, vagy festett változat is. Ezen lehetőségekkel, és a szabadon szárnyaló fantázia segítségével a létrehozható lehetséges variációk száma szinte végtelen! Kérjen ajánlatot ma kötelezettség nélkül!