Ha Ön viszonteladó, kereskedő, kérem regisztráljon és beállítjuk vevő csoportját. Sütiket is használunk Rendben!
Termékek Menü

Az edzett üveg 5 legszimpatikusabb tulajdonsága

Az edzett üveg egy különleges üvegtípus, erős és ellenálló, széleskörűen használható az építészetben, a gépjárműiparban. Miért népszerű ennyire?

Leírás

Az edzett üveg egy különleges üvegtípus, ami nagyban hozzájárult az üveg építészeti alkalmazásának széleskörű elterjedéséhez. Az edzési folyamat során ugyanis az üveg olyan tulajdonságokkal gazdagodik, amelyek erőssé és ellenállóvá teszik, vagyis olyan anyaggá válik, amiből szívesen és nyugodtan építkezünk. Autók, buszmegállók, telefonfülkék: az edzett üveg olyan helyeken is jól használható, amelyek fokozottan vannak vandalizmusnak kitéve.

 

 Edzett üveg mindenhol: bemutatjuk, miért lett ennyire népszerű

 

1. Biztonságos

A biztonságosság az edzett üveg talán legfontosabb tulajdonsága. A hagyományos üveg törés esetén szilánkokra esik szét, amelyek mérettől függetlenül sérülést okozhatnak. Ezzel szemben az edzett üveg töréskor másképp viselkedik: nem szilánkosra, hanem morzsalékosra esik szét. Bár a morzsalékba sem tanácsos beletenyerelni, a morzsalék nem jelent veszélyt senkire nézve. További előnye, hogy az üvegszilánkkal szemben a törmelék nem pattan.

 

2. Ellenálló

Az edzett üveg sokkal ellenállóbb, mint a hagyományos, az edzési folyamat során ugyanis erősebb kötések jönnek létre molekuláris szinten. Az üveget 700 fok feletti hőmérsékletre hevítik, majd hirtelen lehűtik nagy teljesítményű ventilátorokkal. Az így kezelt üvegnek nagyobb lesz a nyomószilárdsága, ezért alkalmas lesz arra, hogy fokozottabb igénybevételű helyeken is lehessen használni.

 

Mennyivel ellenállóbb az edzett üveg? Az edzési folyamattal nagyjából a hétszeresére lehet növelni az üvegtáblák teherbírását.

 

3. Bírja a hőmérsékletingadozásokat

A termikus eljárással edzett üveg jobban bírja a hőmérsékletingadozásokat. Az üveg nem fog megolvadni, sem gyengülni még akkor sem, ha közvetlenül láng éri. Ezért ideális laboratóriumokba, tűzoltóautókhoz vagy olyan épületekbe, ahol szigorú tűzvédelmi követelményeknek kell eleget tenni.

 

4. Könnyen feltakarítható

A morzsalékokat könnyű feltakarítani például egy seprű segítségével. Olyan, mintha apró köveket, homokot sepernénk fel. Porszívóval is el lehet távolítani, szemétbe dobáskor nem fog sérülést okozni.

 

5. Minőség

Az edzett üveg megőrzi az üveg összes optikai tulajdonságát, az edzési folyamat ugyanis nem befolyásolja az anyag átlátszóságát. Tökéletesen átlátszó, miközben jóval keményebb és ellenállóbb. Megmunkálhatóság és dizájn szempontjából is rengeteg lehetőséget biztosít: színes és színezett, mintás és nyomtatott, az edzett üveg is könnyen idomul az egyéni elképzelésekhez. Annyi a megkötés, hogy az összes mechanikai megmunkálást még az edzés előtt el kell végezni.

 

Saját edzőkemencénknek köszönhetően, az üveg edzését mi magunk végezzük. Szerezze be a megmunkált, majd edzett üveget előnyös áron, egyenesen a gyártótól! Kérjen árajánlatot itt: