Ha Ön viszonteladó, kereskedő, kérem regisztráljon és beállítjuk vevő csoportját. Sütiket is használunk Rendben!
Termékek Menü
pontmegfogasos-uvegkorlat Katt rá a felnagyításhoz

Pontmegfogásos üvegkorlát

Pontmegfogásos üvegkorlát megszakítás nélküli üvegfelületei elegáns, de ugyanakkor praktikus és biztonságos megoldás. Üvegkorlát tervezés és szerelés

Leírás

A pontmegfogásos üvegkorlátnál az a lényeg, hogy oszlopok nélküli, öntartó rendszert hozzunk létre. Ha üveget használunk, hasznosítsuk teljeskörűen az előnyeit: nagy, megszakítás nélküli üvegfelületekkel, amelyek elválasztanak és védenek, mégsem jelentenek akadályt a tekintet számára.

 

Hogyan rögzítjük az üvegtáblákat a pontmegfogásos üvegkorlátnál?

 

Az üveglapokat furatokon keresztül rögzítjük a födémehez, ehhez 50-60 mm átmérőjű szorítótárcsákat használunk. Az üvegkorlát stabilitásámal érdekében a tárcsákat szabvány szerint kell elhelyezni: függőlegesen egymástól 12-15 cm távolságra, vízszintesen 60-70 cm távolság javasolt.

A pontmegfogásos üvegkorlátnál megkötés, hogy kizárólag edzett vagy ragasztott-edzett üvegből készülhet. Az előírás a minimum 8+8 mm-es ragasztott biztonsági üveg. Ennél a vastagságnál már nagyobb fizikai hatással sem lehet a korlátot megbontani, eltörni. A rögzítések viszonylag közel vannak egymáshoz, és ezekben a pontokban a nyomó-nyíró erő igen magas.

 

Mennyire biztonságos a pontmegfogásos üvegkorlát?

 

A pontmegfogásos üvegkorlát elegáns, biztonságos, ugyanakkor praktikus korláttípus.  A táblák minimális vastagsága megva szabva, mivel ennél a vastagságnál emberi erő nem tehet benne kárt. Eltörni lehetetlen, maximális biztonságot nyújt mindenkinek. De csak akkor, ha szabályosan volt kialakítva. Mindig kérje szakértő segítségét, hogy valóban biztonságos legyen a végeredmény!

 

Üvegkorlát tervezésekor figyelembe kell venni:

  • Legalább 350 mm-es tömör betonfelület szükséges a beszereléshez. (Egyes esetekben megoldható véknyabb beton esetében is, de ezt kizárólag helyszíni felmérés alapján tudjuk eldönteni.)
  • A könnyen takaríthatóság érdekében, ha az üvegkorlát a fal mellett fut, a fal mellett nagyobb távolságot kell beszámítani, legalább 50 mm-t.
 

A pontmegfogásos üvegkorlát a kényelem és a biztonság nyugalmát hozza a lakásába. Kérjen árajánlatot most:


 
Termék címkék: pontmegfogásos üvegkorlát