Ha Ön viszonteladó, kereskedő, kérem regisztráljon és beállítjuk vevő csoportját. Sütiket is használunk Rendben!
Termékek Menü

Pontmegfogásos üvegkorlát

Pontmegfogásos üvegkorlát megszakítás nélküli üvegfelületei elegáns, de ugyanakkor praktikus és biztonságos megoldás. Üvegkorlát tervezés és szerelés

Leírás

A pontmegfogásos üvegkorlátnál az a lényeg, hogy oszlopok nélküli, öntartó rendszert hozzunk létre. Ha üveget használunk, hasznosítsuk teljeskörűen az előnyeit: nagy, megszakítás nélküli üvegfelületekkel, amelyek elválasztanak és védenek, mégsem jelentenek akadályt a tekintet számára.

 

Hogyan rögzítjük az üvegtáblákat a pontmegfogásos üvegkorlátnál?

 

Az üveglapokat furatokon keresztül rögzítjük a födémehez, ehhez 50-60 mm átmérőjű szorítótárcsákat használunk. Az üvegkorlát stabilitásámal érdekében a tárcsákat szabvány szerint kell elhelyezni: függőlegesen egymástól 12-15 cm távolságra, vízszintesen 60-70 cm távolság javasolt.

A pontmegfogásos üvegkorlátnál megkötés, hogy kizárólag edzett vagy ragasztott-edzett üvegből készülhet. Az előírás a minimum 8+8 mm-es ragasztott biztonsági üveg. Ennél a vastagságnál már nagyobb fizikai hatással sem lehet a korlátot megbontani, eltörni. A rögzítések viszonylag közel vannak egymáshoz, és ezekben a pontokban a nyomó-nyíró erő igen magas.

 

Mennyire biztonságos a pontmegfogásos üvegkorlát?

 

A pontmegfogásos üvegkorlát elegáns, biztonságos, ugyanakkor praktikus korláttípus.  A táblák minimális vastagsága megva szabva, mivel ennél a vastagságnál emberi erő nem tehet benne kárt. Eltörni lehetetlen, maximális biztonságot nyújt mindenkinek. De csak akkor, ha szabályosan volt kialakítva. Mindig kérje szakértő segítségét, hogy valóban biztonságos legyen a végeredmény!

 

Üvegkorlát tervezésekor figyelembe kell venni:

  • Legalább 350 mm-es tömör betonfelület szükséges a beszereléshez. (Egyes esetekben megoldható véknyabb beton esetében is, de ezt kizárólag helyszíni felmérés alapján tudjuk eldönteni.)
  • A könnyen takaríthatóság érdekében, ha az üvegkorlát a fal mellett fut, a fal mellett nagyobb távolságot kell beszámítani, legalább 50 mm-t.
 

A pontmegfogásos üvegkorlát a kényelem és a biztonság nyugalmát hozza a lakásába. Kérjen árajánlatot most:


 
Termék címkék: pontmegfogásos üvegkorlát